Wykonanie

Składniki:opakowanie
mielonego mięsaszklanka
ryżuduży
pomidororeganomajeranekbazyliacurrysólpieprz3 łyżki
olejudowolny
ser do posypania

Wykonanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Mięso mielone usmażyć na patelni ciągle mieszając aby nie posklejało się w duże grudki z dodatkiem
oleju, pod koniec smażenia dodać resztę przypraw do smaku. Ugotowany
ryż odcedzić ale nie do końca troszkę
wody powinno zostać ponieważ i tak
ryż ją wypije, wymieszać go z
curry i przełożyć na dno naczynia żaroodpornego. Usmażone
mięso wyłożyć na
ryż.
Pomidora pokroić w plasterki i nimi przykryć
mięso można do posolić i popieprzyć. Piec nagrzanym piekarniku ok 30 minut, po upieczeniu wyłączyć piekarnik posypać zapiekankę
serem i wstawić jeszcze na kilka chwil do piekarnika aby
ser mógł się rozpuścić.