Dość rzadko przygotowuję na śniadanie tosty francuskie.Jednak, gdy już się za nie zabieram zwykle ulepszam podstawową wersje (jajka, mleko, cukier) i dodaję na przykład owoce. Ostatnio padło na brzoskwinie, a tym razem wybrałam banany i dynię oraz jako dodatek korzenne przyprawy. Powstało pyszne, aromatyczne śniadanie. Palce lizać!;)Składniki na 14 sztuk:14 kromek chleba pełnoziarnistego3 łyżki puree dyniowego2 banany, mocno dojrzałe2 jajka1/2- 3/4 szklanki mlekałyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki imbiru1/ łyżeczki gałki muszkatołowejkilka łyżek masłaPuree, banany, jajka, mleko i przyprawy blendujemy na gładką masę.Do powstałego kremu wkładamy kilka kromek chleba. Zostawiamy je na chwilkę by wchłonęły płyn. Na patelni rozpuszczamy część masła. Smażymy na niej namoczony chleb. Należy piec go po kilka minut z każdej strony.Smacznego:)