ßßß Cookit - przepis na Racuszki drożdżowe z jabłkami i miodem

Racuszki drożdżowe z jabłkami i miodem

nazwa

Wykonanie

Doskonały pomysł na błyskawiczną kolację czy podwieczorek nie tylko dla dzieci ;-) drożdżowe, pachnące jabłkami z dodatkiem cynamonu, polane miodem wielokwiatowym z polskich pasiek z wygodnego dozownika niekapka, firmy CD Miody -naturalna słodycz pachnące ciepłym domem jak u babci i babim latem czegoż chcieć więcej?
Składniki:
1 jajko
2 szklanki mąki tortowej
1,5 szklanki ciepłego mleka
2 łyżki cukru
7 g drożdży suchych Oetker
2 winne jabłka
cukier z cynamonem
miód wielokwiatowy CD Miody -Naturalna slodycz do polania
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy mąkę tortową oraz suche drożdże i cukier, mieszamy łyżką.
Wlewamy ciepłe mleko, dodajemy jajko, całość miksujemy mikserem do uzyskania jednolitej masy.
Odstawiamy na 10 minut.
Jabłka myjemy, nie obieramy ze skórki, kroimy na plasterki niezbyt cienkie, obtaczamy w miseczce z cynamonowym cukrem.
Łyżką kładziemy porcje ciasta na patelnię z niewielka ilością oleju, na ciasto rozkładamy jabłuszka i smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na złocisto, osaczamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podajemy polane płynnym miodem.
Smacznego!
http://www.oetker.pl/pl-pl/index.html
http://www.cdsa.pl/pl/
Źródło:http://waniliaikardamon.blogspot.com/2015/10/racuszki-drozdzowe-z-jabkami-i-miodem.html