Wykonanie
Doskonały pomysł na błyskawiczną kolację czy podwieczorek nie tylko dla dzieci ;-)
drożdżowe, pachnące
jabłkami z dodatkiem
cynamonu, polane
miodem wielokwiatowym z
polskich pasiek z wygodnego dozownika niekapka, firmy CD
Miody -naturalna
słodycz pachnące ciepłym domem jak u babci i babim latem czegoż chcieć więcej?
Składniki:1
jajko2 szklanki
mąki tortowej1,5 szklanki ciepłego
mleka2 łyżki
cukru7 g
drożdży suchych Oetker2
winne jabłkacukier z
cynamonemmiód wielokwiatowy CD
Miody -Naturalna
slodycz do polania
olej do smażeniaSposób przygotowania:Do miski wsypujemy
mąkę tortową oraz suche
drożdże i
cukier, mieszamy łyżką.Wlewamy ciepłe
mleko, dodajemy
jajko, całość miksujemy mikserem do uzyskania jednolitej masy.Odstawiamy na 10 minut.
Jabłka myjemy, nie obieramy ze skórki, kroimy na plasterki niezbyt cienkie, obtaczamy w miseczce z
cynamonowym cukrem.Łyżką kładziemy porcje ciasta na patelnię z niewielka ilością
oleju, na ciasto rozkładamy jabłuszka i smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na złocisto, osaczamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.Podajemy polane płynnym
miodem.Smacznego!
http://www.oetker.pl/pl-pl/index.htmlhttp://www.cdsa.pl/pl/