ßßß


Składniki:1 jajko2 szklanki mąki tortowej1,5 szklanki ciepłego mleka2 łyżki cukru7 g drożdży suchych Oetker2 winne jabłkacukier z cynamonemmiód wielokwiatowy CD Miody -Naturalna slodycz do polaniaolej do smażeniaSposób przygotowania:Do miski wsypujemy mąkę tortową oraz suche drożdże i cukier, mieszamy łyżką.Wlewamy ciepłe mleko, dodajemy jajko, całość miksujemy mikserem do uzyskania jednolitej masy.Odstawiamy na 10 minut.Jabłka myjemy, nie obieramy ze skórki, kroimy na plasterki niezbyt cienkie, obtaczamy w miseczce z cynamonowym cukrem.Łyżką kładziemy porcje ciasta na patelnię z niewielka ilością oleju, na ciasto rozkładamy jabłuszka i smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na złocisto, osaczamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.Podajemy polane płynnym miodem.Smacznego!
http://www.oetker.pl/pl-pl/index.htmlhttp://www.cdsa.pl/pl/