Wykonanie
Połączenie soczystych
brzoskwiń ,
pędów bambusa,
ryżu i
kurczaka to udany eksperyment.
Sałatka wyszła niebanalna i bardzo smaczna, podbije
serca wielu osób.





Składniki:100 g
ryżu długoziarnistego100 g
sera żółtego np goudy40 dag
fileta z kurczaka1 puszka
brzoskwiń1 mała puszka
pędów bambusa1 puszka
kukurydzy1/2
cebuli2-3 łyżki
oleju1 łyżka
majonezuprzyprawa hiszpańska do smaku
sól do smaku
pieprz świeżo mielony do smakuSposób wykonania:
Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy kroimy w drobną kostkę oprószamy
przyprawą hiszpańską z dodatkiem
kurkumy, obsmażamy na patelni aż
mięso będzie miękkie, odstawiamy do wystudzenia.
Ryż gotujemy na sypko w osolonym wrzątku, odcedzamy, przekładamy do miski, studzimy.
Brzoskwinie, osączamy kroimy w kostkę,
cebulę siekamy,
ser ścieramy na tarce jarzynowej,
kukurydzę i
pędy bambusa osączamy z zalewy,wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku,
solą i
pieprzem dodajemy
majonez, mieszamy, odkładamy do lodówki do schłodzenia.Smacznego ;-)http://www.porcelanabogucice.pl/