ßßß
Dziś jeden z moich ulubionych przepisów - guacamole. Awokado, które nie posiada wyrazistego smaku, w zestawieniu z pomidorami, cebulą, ziołami i limonką tworzy jedną z lepszych, zdrowych kompozycji. Tradycyjnie guacamole podaje się najczęściej z chipsami z tortillami, ale ja najbardziej lubię podawać je na czosnkowych grzankach. Polecam, smacznego:)2 dojrzałe awokado,mały pomidor,pół cebuli,sok z limonki, ew. cytryny (do smaku),kilka łyżek posiekanej kolendry (ja często zastępuję ją natką pietruszki),papryczka chili (ilość według uznania),sól, pieprzAwokado przekroić na pół, wyciągnąć miąższ i rozgnieść widelcem. Pomidora pokroić w kostkę, cebulę i chili drobno posiekać. Połączyć składniki z ziołami i sokiem z limonki, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.