Wykonanie

Dziś niezwykle proste paszteciki z
ciasta francuskiego, które mogą być szybszą alternatywą dla tradycyjnych pasztecików z
mięsem mielonym. Farsz możemy wzbogacić o ulubione warzywa. Będą idealne do zupy lub jako przekąska czy przystawka. Smacznego:)Polecam również moje inne przepisy na paszteciki:paszteciki z
pieczarkami,paszteciki ze
szpinakiemok 500 g
mięsa mielonego,ok. 300 g
pieczarek,
cebula,2 ząbki
czosnku,mały słoiczek
koncentratu pomidorowego,2 płaty
ciasta francuskiego,starty
żółty ser,
sól,
pieprz,
papryka w proszku,
majeranek,
tymianek,
suszona pietruszka,opcjonalnie
jajko do posmarowania pasztecików
Cebulę i
pieczarki pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć. Dodać
mięso, przyprawić do smaku i połączyć z koncentratem, ostudzić.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty lub prostokąty, na każdy z nich nałożyć farsz, posypać
serem i zlepić brzegi widelcem. Posmarować rozkłóconym
jajkiem. Piec w 200-220 stopniach przez 10-15 minut.