ßßß Cookit - przepis na Paszteciki z żółtym serem i mięsem mielonym

Paszteciki z żółtym serem i mięsem mielonym

nazwa

Wykonanie

Dziś niezwykle proste paszteciki z ciasta francuskiego, które mogą być szybszą alternatywą dla tradycyjnych pasztecików z mięsem mielonym. Farsz możemy wzbogacić o ulubione warzywa. Będą idealne do zupy lub jako przekąska czy przystawka. Smacznego:)
Polecam również moje inne przepisy na paszteciki:
paszteciki z pieczarkami,
paszteciki ze szpinakiem
ok 500 g mięsa mielonego,
ok. 300 g pieczarek,
cebula,
2 ząbki czosnku,
mały słoiczek koncentratu pomidorowego,
2 płaty ciasta francuskiego,
starty żółty ser,
sól, pieprz, papryka w proszku, majeranek, tymianek, suszona pietruszka,
opcjonalnie jajko do posmarowania pasztecików
Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć. Dodać mięso, przyprawić do smaku i połączyć z koncentratem, ostudzić. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty lub prostokąty, na każdy z nich nałożyć farsz, posypać serem i zlepić brzegi widelcem. Posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w 200-220 stopniach przez 10-15 minut.
Źródło:http://lekcjewkuchni.blogspot.com/2015/04/paszteciki-z-zotym-serem-i-miesem.html