Jeśli planujecie grilla ze znajomymi, możecie przy małym nakładzie pracy zaproponować gościom ciekawe sosy. Zrobione sa one z prostych składników, ich przygotowanie zajmuje chwilę a będą stanowiły ciekawą alternatywę dla samego keczupu i musztardy. Podane w paprykowych miseczkach będą dodatkowo ozdobą stołu (trzeba tylko uważać, żeby miseczki stabilnie stały - można troszę je podciąć nożem).SOS POMIDOROWY:2/3 szkl Keczupu Kieleckiego1/3 szkl passaty pomidorowej (u mnie z czosnkiem)15 kropli tabasco lub 1 łyżka sosu sweet chilliSOS CZOSNKOWY:1/2 szkl Majonezu Kieleckiego1/2 szkl jogurtu naturalnego5-6 ząbków czosnku przepuszczonych przez praskęsól, pieprz, ostra paprykaSOS CURRY:1/2 szkl jogurtu naturalnego2 łyżki Majonezu Kieleckiego2 łyżki Musztardy Kieleckiej1 łyżeczka curry