ßßß
SKŁADNIKI: (na ok 12 kotlecików)1 podwójna pierś z kurczaka (ok 70 dag)ulubiona przyprawa do mięs - u mnie Przyprawa do kurczaka Rafex1/2 czerwonej papryki1 cebulagarść kukurydzy konserwowej2 jajka2 łyżki mąki ziemniaczanej (czubate)natka pietruszki1 łyż masła do smażenia cebuli i paprykiolej do smażenia kotletów1. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na maśle, posolić, dodać troszkę gorącej wody i poddusić do miękkości.2. Filety oczyścić i pokroić w drobną kosteczkę (ok 1-1,5cm). Doprawić.3. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Natkę pietruszki drobno posiekać.4. Mięso wymieszać z papryką, cebulą, kukurydzą i natką. Dodać jajka i mąkę ziemniaczaną. W razie potrzeby jeszcze doprawić.5. Kłaść porcjami na rozgrzany olej. Smażyć na małym ogniu po 6-7 minut z obu stron.