Wykonanie

Super smaczne, szybkie
razowe ciasteczka bez
cukru. Są bardzo wilgotne w środku.Po przeczytaniu wpisu autorki nie chciałam wierzyć, że są aż tak dobre...Dlatego zrobiłam z jednej porcji-po spróbowaniu tak nam zasmakowały, że musiałam zrobić jeszcze jedną:) Tym razem dodałam do środka
migdały. Pokruszyłam paczkę zblanszowanych
migdałów i wmieszałam w ciasto.Znalezione tutaj .Składniki:-125g
masła-80-100g
ksylitolu-2
żółtka-szczypta
soli-1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia(nie trzeba)-1 łyżka ekstraktu
waniliowego(można dać
cukier waniliowy)-150g
maki orkiszowej pełnoziarnistej-150g
mąki żytniej pełnoziarnistej-50g
otrębów owsianych lub orkiszowych-180g
jogurtu greckiego lub kwaśnej
śmietany-szczypta
kurkumy(nie dałam)
Masło pokroić na mniejsze kawałki i dodać do reszty składników. Szybko wyrobić gładkie ciasto. Ja użyłam do tego melaksera z hakiem. Z ciasta formować małe kulki i spłaszczać je, a następnie wykładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ja każde ciasto przydusiłam jeszcze widelcem(z dwóch stron), powstał dekoracyjny wzorek. Piec w temp. 180 *C(termoobieg) przez ok. 15 minut.UWAGA! Ciasto wydaje się dość lepkie, ale takie właśnie ma być, nie dosypywać
mąki. Ja formowałam kulki w rękawicach.

Smacznego!:)