Wykonanie

Wszystko co słodkie jest dobre, a dla mojej Rodzinki wypiek z
wiśniami i dodatkiem kakao/czekolady jest wyjątkowy i niepowtarzalny! Placek jest wilgotny, puszysty no i...nie da się go przestać jeść, a co najważniejsze jego pieczenie i wyrabianie zajmuje baardzo mało czasu:)Mam nadzieję, że takie połączenie zamakuje Wam równie mocno jak i nam, a za nadesłanie przepisu dziękujemy Pani Anecie:))Składniki:-3 szklanki
mąki orkiszowej-3
jajka-1.5 szklanki
ksylitolu-3/4 szklanki
oleju-3/4 szklanki
mleka-1/2 słoika powideł lub innego
dżemu-3 łyżeczki
proszku do pieczenia-1.5 łyżeczki
sody oczyszczonej-5 łyżek ciemnego
kakao-słoik wydrążonych
wiśniWsypać i wlać wszystkie składniki (prócz
wiśni), następnie miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Wylać na blaszkę i wyłożyć na wierzch
wiśnie. Piec w temp. 180 *C przez ok. 30 minut. Ja piekłam w temp. 160 *C na termoobiegu. Po ostudzeniu polać
czekoladą rozpuszczoną w małej ilości
mleka.





Smacznego!:)