Wykonanie
Jeśli zostają Wam resztki
makaronu , który
mieliście do zupy warto zrobić z niego
sałatkę na ciepło. Nie wymaga wiele pracy, żywność się nie marnuje a Wy macie szybkie, smaczne danie. Polecam:)- 100-200g
makaronu ( u mnie
nitki)- 50 g zielonego pesto- kilka
pomidorków koktajlowych- pół dużej
czerwonej papryki- odrobina
oleju-
łosoś w zalewie pomidorowej - u mnie firma GRAAL-
sól,
pieprz, przeciśnięty do smaku- odrobina
kaparówOlej podgrzewamy na patelni.
Paprykę kroimy w kosteczkę i wrzucamy na
oliwę i chwilę podsmażamy. Dorzucamy do niej
makaron i chwilę podgrzewamy. Dodajemy pesto i pokrojone w ćwiartki
pomidorki koktajlowe. Znów chwilę podsmażamy co chwilę delikatnie mieszając, Na sam koniec dodajemy
rybkę i mieszamy. Na talerzu już, każdą porcję ozdabiamy
kaparami.


