Wykonanie
Dostałam do przetestowania
makaron międzybrodzki 4-jajeczny - gwiazdki. Nie chciałam dodawać go do zupy tylko do jakiejś sałatki. Pomysł okazał się
trafny bo
sałatka jest wyśmienita. Jak ktoś jeszcze nie połączył
makaronu z
sałatą i
mięsem to radzę spróbować :)- 1 mix
sałat- 4 kotlety od
schabu- 1 duża
marchew- kilka
pomidorków koktajlowych- 1
żółta papryka- garść kiełek
rzodkiewki- pęczek
szczypiorku- 250 g
makaronu gwiazdki - u mnie Międzybrodzki- 2 łyżki
oliwy-
sól,
pieprz,
rozmaryn,
papryka słodka mielona, szczypta ostrej mielonej
papryki.Na początek musimy zamarynować
mięso.
Schab myjemy, osuszamy i cienko rozbijamy. Do miski wlewamy
oliwę,
sól,
pieprz ,
rozmaryn ,
papryki ( wszystko do smaku) - mieszamy. Dokładnie nacieramy
mięso marynatą i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.Po tym czasie
mięso grillujemy.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu- ma być al dente.
Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do
sałaty.
Pomidorki kroimy w ćwiartki a
paprykę w paseczki. Dodajemy do reszty warzyw. Dorzucamy
kiełki rzodkiewki i posiekany drobno
szczypior oraz
makaron.
Mięso kroimy w paseczki i dodajemy do warzyw. Wszystko mieszamy.
Sałatkę podajemy z ulubionymi sosami, które lejemy bezpośrednio na talerz albo zajadamy się nią bez
sosów - też jest smaczna;)