Wykonanie
Babeczki pachnące latem! :-) Lekkie, bez ciężkiego kremu, za to z delikatnym
budyniem i letnimi
owocami. Jakiś czas temu znalazłam przepis na idealne według mnie kruche ciasto, które nie odkształca się i nie wybrzusza. Wykorzystałam je i w tym przepisie. Żadnej filozofii w tych babeczkach nie ma a smak jest grzechu wart. :-)

Kruche babeczki:2 szklanki
mąki pszennej1 szklanka
mąki krupczatki250g
margaryny3
żółtkaszczypta
soli3 łyżki
cukru2 opakowania budyniu
waniliowegoowoce sezonowe:
truskawki,
maliny,
wiśnie,
czarna porzeczka,
czerwona porzeczka,
brzoskwinie,
borówki1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy do powstania gładkiej masy. Pozostawiamy w lodówce na około godzinę.2. Ciasto wałkujemy niezbyt cienko i szklanką/kieliszkiem wykrawamy koła trochę większe od średnicy foremki.
Ciastem wyklejamy wysmarowane
margaryną foremki. Każdą babeczkę nakłuwamy kilkukrotnie widelcem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, do uzyskania złotego koloru. Studzimy.3.
Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przekładamy do babeczek, pozostawiamy do wystudzenia. Na
budyń wykładamy
owoce w dowolnej ilości.


