ßßß
Kruche babeczki:2 szklanki mąki pszennej1 szklanka mąki krupczatki250g margaryny3 żółtkaszczypta soli3 łyżki cukru2 opakowania budyniu waniliowegoowoce sezonowe: truskawki, maliny, wiśnie, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, brzoskwinie, borówki1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy do powstania gładkiej masy. Pozostawiamy w lodówce na około godzinę.2. Ciasto wałkujemy niezbyt cienko i szklanką/kieliszkiem wykrawamy koła trochę większe od średnicy foremki. Ciastem wyklejamy wysmarowane margaryną foremki. Każdą babeczkę nakłuwamy kilkukrotnie widelcem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, do uzyskania złotego koloru. Studzimy.3. Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przekładamy do babeczek, pozostawiamy do wystudzenia. Na budyń wykładamy owoce w dowolnej ilości.

