ßßß
1 1/2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szklanki cukru2 łyżeczki cukru waniliowego1 duże jajko1/2 szklanki mleka1/3 szklanki oleju rzepakowego1 łodyga rabarbaruKruszonka:80 g mąki40 g zimnego masła40 g cukru2 łyżeczki cukru waniliowego 1. Na początku robimy kruszonkę. Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą i odstawiamy do lodówki.2. Rabarbar kroimy na malutkie kawałki.3. Mąkę mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. W osobnej misce roztrzepujemy składniki mokre (jajko, olej i mleko). Do składników suchych wlewamy składniki mokre i mieszamy drewnianą łyżką tylko do połączenia składników.4. Masę wykładamy do foremek na muffinki. Na wierzch każdej babeczki wykładamy rabarbar i posypujemy kruszonką.4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut.

