ßßß
5 plastrów schabu2 średnie cebuleczerwona papryka200g pieczarekprzyprawa myśliwska z Przyprawy Świata Gdynia3 łyżeczki koncentratu pomidorowego2 łyżeczki musztardyolejsól, pieprz1. Schab delikatnie rozbijamy, każdy kawałek dzielimy na pół i obficie posypujemy przyprawą myśliwską. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 30 minut.
2. Schab podsmażamy z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
3. Do podsmażonego schabu dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz starte na tarce pieczarki i paprykę. Chwilę podsmażamy.
4. Całość zalewamy 600ml wody i dusimy pod przykryciem przez około 30 minut. Po tym czasie dodajemy do sosu musztardę, koncentrat pomidorowy oraz 1/2 łyżeczki przyprawy myśliwskiej. Podajemy z kaszą lub ziemniakami.