Wykonanie
Kasza jaglana to sojusznik w zrównoważonej diecie. Jest na tyle uniwersalna, że znajdzie zastosowanie podczas śniadania, obiadu i kolacji, w przystawkach, daniach głównych i deserach. ;-) Dziś przedstawiam ją w wersji sałatkowej. Bardzo lubię sałatki i chciałabym obalić mit, że to z
majonezem smakują najlepiej. Ja
majonez zastępuję
serkiem homogenizowanym (z dodatkiem
jogurtu lub bez) i nie ma żadnej różnicy. Niedowiarkom polecam spróbować. :-) Inspiracja pochodzi stąd: KLIK .

100g
kaszy jaglanejwędzony
kurczak (
mięso, bez skóry obrane z dwóch wędzonych ćwiartek lub 300g wędzonego fileta) - można zastąpić ugotowanym filetem/ćwiartkami, obranymi ze skóry i pokrojonymi,
sałatka jest wtedy delikatniejsza w smaku1/2 białej części
pora1 puszka
kukurydzy konserwowej3
jajka3 łyżki
naturalnego serka homogenizowanego3 łyżki
jogurtu naturalnegosól,
pieprz1.
Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy.2.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę.3.
Kurczaka kroimy niewielkie kawałki.4.
Por kroimy na półplasterki.5. W kubeczku mieszamy
serek homogenizowany z
jogurtem,
pieprzem i
solą.6. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy.



