Wykonanie

Czy lato w końcu zaszczyci nas odrobiną słońca? Dziś znów ranek szary, bury i ponury. A do tego mokry. Depresji można dostać. Wakacje za pasem. W planach wyjazdy i plażowanie a tu
kiszka. Albo karczek. Albo szaszłyk. Z grilla oczywiście :) A że grill nie samym mięchem żyje, to dziś do kiełbachy proponuję ulubioną
sałatkę. Konkretną, męską wręcz. Nie że jakieś liście i
kiełki.
Ziemniaki po prostu!Składniki:-4-5
ziemniaków-2
jajka-ok. 5-6 łyżek
kukurydzy konserwowej-1/2
pora (biała część)-1 czubata łyżka
majonezu-2 czubate łyżki
jogurtu naturalnego-1/2 pęczka
szczypiorku-
sól i
pieprz do smaku
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.
Jajka gotujemy na twardo. Wystygnięte
ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w niezbyt drobną kostkę.
Jajka także kroimy w kosteczkę a
pora w talarki,
szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki łączymy. Solimy i
pieprzymy do smaku. Dodajemy
majonez i
jogurt i dokładnie mieszamy. Wierzch obficie posypujemy posiekanym
szczypiorkiem.

Smacznego!