Puszyste, mięciutkie, lekko wilgotne.Wspaniale komponuje się z wiśniami, ale i w wersji z brzoskwiniami jest bardzo smaczne.Składniki: (u mnie tortownica 22cm)4 jajka3/4 szkl. cukru3/4 szkl. oleju3/4 szkl. mleka2 łyżeczki proszku do pieczenia3 szkl. mąkiłyżka kakaokilka kropli aromatu cytrynowegokilka kropli aromatu rumowegodowolne owoceWykonanie:Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Nie przerywając ubijania dodajemy kolejno mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Na koniec wlewamy olej. Ciasto dzielimy na pół, do pierwszej części - jasnej dodajemy aromat cytrynowy, do drugiej dodajemy kakao oraz aromat rumowy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy najpierw jasne ciasto, układamy owoce a następnie wylewamy ciasto ciemne. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185st na ok 50-55minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu studzimy, polewamy polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem.