Wykonanie
Tak...omlet na śniadanie to jest to! A w ostrej orientalnej wersji to coś fantastycznego. Dlaczego azjatycki? Bo użyłam azjatyckich różności.
Chili, pasta z
kolendry i
kurkuma. Do mojego dodałam sporo
chili. Dzięki temu jest piekielnie ostry ale i piekielnie dobry. Bardzo lubię omlety w chlebkach chapatti. Zwijam je po prostu w rulon. Jest mega pysznie:)

Składniki (na jeden omlet)2
jajkałyżeczka pasty z
kolendry (można ją zrobić samodzielnie miksując pęczek
kolendry ze szczyptą
soli,
cukru i
oliwą)
chili- wg gustu- dałam 3/4 papryczki- pokrojonej w drobną kostkę
sólpieprz (u mnie syczuański ale zwykły też będzie ok)szczypta
kurkumyok pół łyżeczki
masła- do smażenia1 chlebek chapattiWykonanie:
Jajka, pastę z
kolendry,
chili,
sól,
pieprz i
kurkumę wymieszaj w miseczce.
Masło rozpuść na patelni i wlej masę jajeczną. Przykryj patelnię i smaż aż
jajka się zetną. Możesz obrócić omlet na drugą stronę. Podawaj z
chlebkiem chapatti.Smacznego!