ßßß

Składniki:100 g wiórków kokosowych3 łyżki śmietany kokosowej*cukier kokosowy (można zastąpić trzcinowym- 3 łyżki)3 łyżki wody100 g migdałów (najlepiej w płatkach całe migdały musisz pozbawić skóry)mleko kokosowe lub śmietana kremówka -nieubita*śmietanę kokosową można zrobić samodzielnie. Wystarczy mleko kokosowe wstawić do lodówki na kilka godzin. Po otwarciu puszki oddzielić tłuszcz kokosowy od wody kokosowej. Tłuszcz ubij i śmietana gotowa:)Wykonanie:Na patelnię wlej wodę. Rozpuść w niej cukier. Gdy to się stanie dodaj wiórki i migdały. Wymieszaj i zdejmij z patelni. Dodaj śmietanę kokosową. Wrzuć do blendera i zmiksuj. Jeśli masa jest zbyt sucha dodaj odrobinę mleka kokosowego lub śmietany kremówki (polecam kremówkę). Miksuj przez chwilę tak aby masa miała wyczuwalne kawałki migdałów i wiórków.Smacznego!