ßßß
Składniki:3 kolby kukurydzyszklanka mleka kokosowegook 2 szklanki bulionu/rosołu (lub więcej)pół awokadokilka plastrów hiszpańskiej kiełbasy chorizofeta2 ząbki czosnku (duże)sólpieprzpłatki chili/sos chili itp -ja użyłam pasty Chipotlełyżka masłaWykonanie:Usuń ziarna kukurydzy z kolby (odkrój je nożem). Kukurydzę przełóż na patelnię i smaż ja przez chwilę na maśle. Następnie zalej szklanką bulionu lub rosołu i gotuj aż zmięknie. Dodaj chili i czosnek i zmiksuj. Dolej mleczko kokosowe i resztę bulionu. Możesz dodać go więcej w zależności jak gęstą zupę lubisz. Dopraw ją solą i pieprzem. Gotuj jeszcze kilka minut. Awokado pokrój w plastry, fetę i chorizo w kostkę. Gdy zupa się zagotuje przelej ją na talerz dodaj chorizo, kilka plastrów awokado i fetę.Jeśli nie masz kiełbasy chorizo możesz ja pominąć lub eksperymentować. Zupę możesz podać także z grzankami.Smacznego!