Wykonanie
To że jestem naleśnikowym potworem wiemy wszyscy:D Ale tymi naleśnikami jestem zachwycona. Śniadanie idealne na leniwe weekendowe poranki. Jeśli ktoś z Was jeszcze go nie próbował to macie co najmniej trzy powody żeby nadrobić natychmiast. Po pierwsze przepis jest prosty. Po drugie proste składniki, przepis łatwy do zapamiętania i można wykorzystać dowolne naczynie które nadaje się do zapiekania w piekarniku. I po trzecie naleśnik jest przepyszny. Wystarczy chwila mieszania a resztą nie musimy się przejmować. Wszystko dzieje się samo. Ciepłe, słodkie śniadanie..idealne z
borówkami i
syropem klonowym.

Składniki (na jeden naleśnik):2
jajkapół szklanki
mlekapół szklanki
mąki pszennejpół łyżki
cukru (użyłam brązowego)łyżeczka ekstraktu
waniliowego (można pominąć)szczypta
soliłyżka
masłado podania:
borówki,
jagody lub inne
owocecukier pudermiódsyrop klonowyWykonanie:Rozgrzej piekarnik do temp. 180 stopni. Do formy w której będziesz robić naleśnik wrzuć
masło i wstaw całość do piekarnika. W misce wymieszaj wszystkie składniki. Możesz zrobić to ręcznie albo użyć miksera. Gdy
masło się rozpuści wlej masę do piekarnika i piecz całość ok 15-20 minut. Naleśnik wyrośnie i opadnie. Wyjmij go z piekarnika i polej
syropem lub
miodem i dodaj ulubione
owoce.Smacznego!