Wykonanie
Jak wiecie ostatnimi czasy testuję grill Broil King. Zgrillowałam na nim mnóstwo rzeczy. Ale te grille to właściwie nie tylko grill sam w sobie a tez całkiem niezły piekarnik. Dziś właśnie za piekarnik mi posłużył. Przy czym jest zdecydowanie od niego lepszy. Po pierwsze rozgrzewa się błyskawicznie a po drugie sam proces pieczenia zajmuje o wiele mniej czasu. Więc same plusy. Zrobienie tego śniadania zajęło mi naprawdę kilka chwil. I było pyszne..

Składniki:4
jajka4 plastry
pomidora (obrane ze skórki)4 łyżki
bryndzykulka
mozzarelli4 łyżki karmelizowanej
cebuli * lub 1
czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę
sólpieprzolej truflowy*można wykorzystać ten przepis lub do
cebuli nie dodawać
wina ani
octu. Po prostu podsmażyć ją na wolnym ogniu z odrobiną
cukru aż będzie miękkaWykonanie:Na dno każdej kokilki wlej odrobinę
oleju truflowego. Układaj
cebulę (karmelizowana lub zwykłą). Plaster
pomidora i
bryndzę. Do każdej kokilki wbij
jajko i dodaj porwaną w rękach
mozzarellę. Przypraw (z
solą ostrożnie
ser jest słony).
Skrop znowu
oliwą. Włącz dwa palniki grilla i nastaw je na najmniejszą moc. Grilluj
jajka do momentu aż się zetną. Zajęło to naprawdę kilka chwil. Uważaj przy przekładaniu. Kokilki są bardzo gorące.Smacznego!