ßßß
Składniki:5 jajek2 duże tortille1 duża cebulaok 100 g boczku wędzonegosólpieprzchilli w płatkachWykonanie:Boczek pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj do niego cebulę. Smaż aż zmięknie. Tortillę zwiń w rulon i pokrój w paski. Z patelni zdejmij boczek i cebulę i podsmaż na niej tortillę. Mieszaj często żeby się nie przypaliła. Gdy stanie się chrupiąca przełóż ją na talerz. Na patelni wrzuć znowu boczek z cebulą. Jajka rozbij do miseczki lekko przemieszaj i przypraw solą i pieprzem. Wylej je na patelnię. Gdy jajecznica będzie jeszcze płynna dorzuć tortille (chociaż czasami wrzucam tortille w tym samym czasie co jajka- jest wtedy mniej chrupiąca ale nie przeszkadza mi to:)). Wymieszaj wszystko i smaż do uzyskania odpowiedniej konsystencji jajek. Posyp płatkami chili. Swoją porcję zjadłam z odrobiną pasty chipotles.Smacznego!