ßßß
Składniki:600 g botwinki100 g szpinaku6 jajekduża cebula2 ząbki czosnku50 g żółtego sera (u mnie cheddar)sólpieprzolej do smażenia (u mnie z pestek winogron)Wykonanie:Piekarnik rozgrzej do temp.190 stopni. Botwinkę i szpinak oczyść (jeśli używasz świeżych produktów). Posiekaj. Cebulę pokrój w półplasterki i podsmaż na oleju (użyj patelni którą można włożyć do piekarnika) Dorzuć do niej botwinkę i szpinak. Podsmaż aż zmiękną. Przypraw odrobiną soli i dodaj czosnek pokrojony w bardzo drobną kostkę. W mniejszej misce rozbij jajka przypraw je solą i pieprzem. Wlej jajka na patelnię i lekko wymieszaj. Posyp serem. Patelnię wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok. 10 minut. Do momentu aż jajka będą ścięte a ser się rozpuści.Smacznego!