Wykonanie
Święta, święta i po:) Mam nadzieję, że dla Was były tak samo udane i smakowite jak dla mnie.Dzisiaj już wróciłam do domu i...do delikatnie mówiąc lekko niedysponowanej lodówki. Właściwie jeśli mam być szczera to oprócz światła było w niej naprawdę niewiele. Przed wyjazdem starałam się zużyć wszystkie produkty. Z dobrym skutkiem jak się okazało bo wyczyściłam ją absolutnie:) Dlatego po powrocie gotowałam trochę na złamanie karku. Wszyscy byliśmy głodni więc zrobiłam frittatę. Uratowały mnie resztki zapasów z zamrażarki. Obiad dla fanów warzyw. A w szczególności
szpinaku i
botwinki.

Składniki:600 g
botwinki100 g
szpinaku6
jajekduża
cebula2 ząbki
czosnku50 g
żółtego sera (u mnie
cheddar)
sólpieprzolej do smażenia (u mnie z pestek
winogron)Wykonanie:Piekarnik rozgrzej do temp.190 stopni.
Botwinkę i
szpinak oczyść (jeśli używasz świeżych produktów). Posiekaj.
Cebulę pokrój w półplasterki i podsmaż na
oleju (użyj patelni którą można włożyć do piekarnika) Dorzuć do niej
botwinkę i
szpinak. Podsmaż aż zmiękną. Przypraw odrobiną
soli i dodaj
czosnek pokrojony w bardzo drobną kostkę. W mniejszej misce rozbij
jajka przypraw je
solą i
pieprzem. Wlej
jajka na patelnię i lekko wymieszaj. Posyp
serem. Patelnię wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok. 10 minut. Do momentu aż
jajka będą ścięte a
ser się rozpuści.Smacznego!