Wykonanie
            Viva l'Italia! A tak.. tym razem na włoską nutę. Ten przepis wpadł mi w ręce parę lat temu i przypomniałam sobie o nim ponownie, zupełnie niedawno. Troszkę przy nim majstrowałam...w oryginale podano nieznośną ilość 
bułki tartej jak dla mnie. I proszę oto jest.. jedno z najprostszych dań 
makaronowych z równie prostymi składnikami. Tak więc jest ekspresowo- kwestia ugotowania 
makaronu, łatwo- nie czeka nas zbyt wiele pracy i naprawdę smacznie:)

Składniki:ok 100 g 
makaronu spaghetti na osobępół szklanki 
bułki tartej5 ząbków 
czosnku (można dodać mniej)pół łyżeczki 
płatków chilli (lub 1 świeża 
papryczka chilli)pół szklanki posiekanej 
natki pietruszkiłyżka 
masłaok 20 ml 
oliwysólpieprzWykonanie:
Makaron ugotuj al dente (koniecznie!). Podczas odcedzania 
makaronu odlej ok szklankę 
wody z gotowania. 
Czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozpuść 
masło, dodaj 
oliwę i podsmaż 
czosnek. Nie długo nie może się przypalić. Wsyp 
bułkę tartą i ciągle mieszając poczekaj aż się przyrumieni. Przełóż ją do innego naczynia. 
Makaron wrzuć na patelnie dodaj odrobinę 
oliwy i podsmaż chwilę. Posyp 
płatkami chilli (lub świeżą papryczką pokrojoną w kostkę) i dodaj 
czosnek z 
bułką tartą. Wymieszaj. Jeśli 
makaron będzie zbyt suchy, wlej odrobinę 
wody z gotowania. Przypraw 
solą i 
pieprzem. Przed podaniem posyp posiekaną 
natką.Smacznego!