ßßß Cookit - przepis na Babeczki z wodą sodową i białą czekoladą

Babeczki z wodą sodową i białą czekoladą

nazwa

Wykonanie

A wszystko za sprawą Agnieszki. Tak oto powstały jedne z lepszych babeczek, które robię często, ale na blogu jeszcze się nie pojawiły. Dlatego dzisiaj na szybko zostawiam dla Was przepis, a sama biorę się za szparagi!
Składniki :
* 16 łyżek mąki pszennej
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 4 płaski łyżki kakao
* 12 łyżek cukru trzcinowego
* 150ml wody mineralnej gazowanej
* 100ml oleju rzepakowego
* 2 jajka
* łyżka ekstraktu waniliowego
* pół tabliczki białej czekolady - 50g
Przygotowanie :
Mokre składniki rozmieszać, suche składniki dokładnie wymieszać. Mokre przelać do suchych, dodać posiekaną białą czekoladę, wymieszać. Ciasto przelać do papilotek na 3/4 wysokości. Piec 25 minut w 200 stopniach do tzw. suchego patyczka.
Źródło:http://www.magicznezyciemarty.pl/2015/04/babeczki-z-woda-sodowa-i-biaa-czekolada.html