Wykonanie
A wszystko za sprawą Agnieszki. Tak oto powstały jedne z lepszych babeczek, które robię często, ale na blogu jeszcze się nie pojawiły. Dlatego dzisiaj na szybko zostawiam dla Was przepis, a sama biorę się za
szparagi!
Składniki :* 16 łyżek
mąki pszennej* 2 łyżeczki
proszku do pieczenia* 4 płaski łyżki
kakao* 12 łyżek
cukru trzcinowego* 150ml
wody mineralnej gazowanej* 100ml
oleju rzepakowego* 2
jajka* łyżka ekstraktu
waniliowego* pół tabliczki
białej czekolady - 50gPrzygotowanie :Mokre składniki rozmieszać, suche składniki dokładnie wymieszać. Mokre przelać do suchych, dodać posiekaną
białą czekoladę, wymieszać. Ciasto przelać do papilotek na 3/4 wysokości. Piec 25 minut w 200 stopniach do tzw. suchego patyczka.