Wykonanie
Najlepsze
ciasteczka to takie, które szybko się robi. U mnie wersja pierniczkowa, nadają się idealnie do powieszenia na choince czy do podarowania komuś bliskiemu. Spróbujcie, są kruche przed ługi czas, więc warto zrobić je już teraz i do świąt przechowywać np w metalowej puszce.

Składniki :* 3 szklanki
mąki pszennej* 2
jajka* szklanka
cukru pudru* pół kostki
masła* pół szklanki
miodu lipowego* 2 łyżki
kakao* łyżeczka
przyprawy do piernika* łyżeczka
sody oczyszczonej
Przygotowanie :
Masło roztopić z
miodem oraz
kakao i
przyprawą do piernika, wystudzić.
Jajka ubić, dodać
masło oraz
mąkę z
sodą i
cukier. Ciasto zagnieść, odstawić na 15 minut do lodówki. Cienko rozwałkować. Wycinać
ciasteczka, układać na blaszce wyłożonej papierem. Piec 8 minut, wystudzić. Lukrować i dekorować według własnego uznania.