Mascarpone tylko do deserów? U mnie do tej pory tak było. Ale gdy wykorzystałam ten serek do kurczaka to się zakochałam. Niestety danie jest dość kaloryczne, dlatego częściej niż raz w roku sobie na nie nie pozwolę!Składniki :* ulubiony makaron - u mnie tagliatelle* podwójna pierś z kurczaka* przyprawa do kurczaka* 2 łyżki oliwy z oliwek* opakowanie mascarpone* 2 łyżki kwaśnej śmietany* sól, pieprz i ulubione zioła o smakuPrzygotowanie :Kurczaka pokroić w większe kawałki, kostkę. Przyprawić, wymieszać z oliwą i odstawić na 20 minut. Usmażyć na złoty kolor. Dodawać do mięsa po łyżce mascarpone, podgrzewać i mieszać aż się połączy z kurczakiem i powstanie kremowy sos. Dodać śmietanę, zagotować. Makaron ugotować al dente. Wyłożyć na talerze. Polać sosem, posypać świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podawać ciepłe.