Wykonanie
W ciągu tygodnia nie zawsze mam tyle czasu, by spędzić go w całości na przyjemności gotowania. Wtedy w mojej głowie powstają przepisy na szybkie dania. Takie jak dziś. Przygotowanie zajmuje tyle, co ugotowanie
makaronu :)))
Składniki (dla jednej osoby- ja tyle zjadłam):Pojedynczy
filet z kurczakapół
papryki (ja użyłam zielonej)
śmietanaParmezanoliwasól,
pieprzmakaronPokroiłam
kurczaka na kawałki i podsmażyłam na
oliwie. Dodałam pokrojoną w kostkę
paprykę, smażyłam do czasu, aż była miękka. Dodałam odrobinę
śmietany (użyłam 30%, fajnie zgęstniała tworząc sos),
sól i
pieprz. Równolegle do tych czynności ugotowałam
makaron. Całość podałam posypując startym
Parmezanem. Znacie coś prostszego? Ja znam, ale to przy następnej okazji!