Wykonanie
To połączenie smaków jest genialne.
Mleczna czekolada,
brzoskwinie i pyszny
kawowy spód sernika. Nie wiem czy nie zjemy go jeszcze dzisiaj, jest taki pyszny!Polecam nie tylko na święta!
Składniki :Ciasto :* 125 g
masła* szklanka
mąki pszennej* łyżka
kakao* 2 łyżki
kawy rozpuszczalnej Jacobs Crema Gold* 2 łyżeczki
proszku do pieczenia*
jajko* pół tabliczki
mlecznej czekoladyMasa :* 800 g
twarogu - u mnie wiaderkowy* 100 g
masła* szklanka
cukru* 5
jajek* 2 łyżki
mąki ziemniaczanej* pół tabliczki
mlecznej czekolady* 5 połówek
brzoskwini z puszki
Przygotowanie :Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto, odstawić na pół godziny do lodówki.
Twaróg ucierać z
masłem do połączenia, dodać pokrojone w kostkę
brzoskwinie oraz posiekaną
czekoladę.
Żółtka ubić z
cukrem na kogel,
białka na sztywną pianę. Wszystkie masy połączyć ze sobą, dodać
mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Wylać na spód i piec godzinę. Studzić w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. Nie powinien wtedy opaść. Można wierzch udekorować
brzoskwiniami i startą
czekoladą.
Jacobs Crema Gold to połączenie złotego smaku
kawy i delikatnej kawowej pianki.To
kawa o wyjątkowym, harmonijnym smaku, zwieńczonym delikatną pianką.Jacobs Crema Gold w formie delikatnego pudru sprawi, że twoja kawowa chwila będzie wyjątkowo przyjemna.To
kawa dla wszystkich, którzy lubią delektować się
kawą o przyjemnie delikatnym smaku.