Tym przepisem zaczynam tegoroczną serię wpisów Wielkanocnych. Galaretka z kurczakiem jest delikatna i pyszna. Mnie ta wersja smakuje najbardziej i też zagości na stole Wielkanocnym.Składniki :* kurczak około 1,6 kg* włoszczyzna* 2 jajka Farmio ugotowane na twardo* świeże zioła np bazylia, rzeżucha* czarny pieprz świeżo mielony* 4 łyżki żelatynyPrzygotowanie :Kurczaka ugotować razem z włoszczyzną. Oddzielić od kości, pokroić. Rosół przecedzić przez gazę, odlać 2 litry, rozmieszać dokładnie żelatynę. Marchewkę z rosołu pokroić w kosteczkę a jajka na plasterki. W filiżankach układać plasterek jajka, marchewkę, zieleninę oraz kurczaka. Całość zalać rosołem i odstawić na trzy godziny do lodówki by galaretki stężały. Podawać na półmisku, bądź pojedyncze porcje na małych talerzykach.