Nie sądziłam, że połączenie limonki i czekolady tak nam posmakuje. Ciacho zostało zjedzone w jeden dzień i wiem, że będę robiła je częściej. Krem na bazie mascarpone i kremówki wyszedł rewelacyjnie. Coś jak pianka ale z wyraźnym sernikowym smakiem.Składniki :* duże opakowanie herbatnikówmaślanych* pół kostki masła* opakowanie mascarpone* mała śmietana kremówka* pół szklaki cukru pudru* sok z 2 limonek* skórka otarta z 3 limonek* pół tabliczki mlecznej czekolady*2 łyżki żelatyny* pół szklanki wrzątkuPrzygotowanie :Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło. Wymieszać i wyłożyć na blaszkę do tarty. Ugnieść i zostawić na godzinę w lodówce. Żelatynę zalać wrzątkiem, rozmieszać. Kremówkę podgrzać w kąpieli wodnej, dodać mascarpone i dobrze wymieszać. Dodać cukier, sok i skórkę z limonki. Wymieszać dokładnie z żelatyną i odstawić do przestudzenia, na 10 minut. Dodać pokrojoną czekoladę, całość wylać na spód tarty. Odstawić na godzinę do lodówki. Posypać wiórkami z czekolady i limonki.To moja propozycja na lutowy Przepis miesiąca - Tarty deserowe i wytrawne