ßßß
Przepis znalazłam u Kasi i trochę zmodyfikowałam.Zapraszam!Składniki:100 g mąki z otrębów pszennych i owsianych (w proporcji 1:1, mąkę otrzymacie po zmieleniu otrębów młynkiem lub blenderem)2 jajka2 łyżki cukru1 łyżka miodu1 łyżka kakao1/4 szklanki mleka1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaWykonanie:Ciasto przygotowujemy tak jakbyśmy przygotowywali biszkopt.Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka i wciąż ubijamy.Następnie dodajemy mleko i pozostałe składniki, ciągle miksujemy.Ciasto powinno być dość lekkie.Następnie każdą papilotkę wypełniamy ciastem do ok. 3/4 wysokości lub nieco więcej.Pieczemy 25 minut w 180 st. (do suchego patyczka). Po upieczeniu foremkę upuszczamy na podłogę z ok. 30 cm wysokości, aby nasze babeczki nam nie upadły. Taką praktykę stosuje się również przy biszkopcie.Babeczki dość szybko schną, więc jeśli chcemy je zjeść następnego dnia, zamknijmy je w szczelnym pojemniku.
Podajemy ze słodkim dżemem, konfiturą, ponieważ babeczki są prawie że w ogóle nie słodkie.Smacznego!