ßßß
Muffiny wyszły bardzo smaczne co może potwierdzić mój Mąż i dwójka znajomych :)Polecam :)Składniki:165 g mąki pszennej2 łyżeczki kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soli2 łyżki jogurtu naturalnego2 jajka2 żółtka80 g cukru1 łyżka likieru czekoladowego150 g masy marcepanowej100 g gorzkiej czekolady75 ml mleka65 g masłagarść płatków migdałowychWykonanie: Masło, mleko i pokruszony marcepan podgrzewamy w rondelku, ciągle mieszając, aż do rozpuszczenia się marcepanu. Dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy aż się rozpuści. Studzimy.
W misce mieszamy wszystkie sypkie składniki (oprócz cukru).Jajka, żółtka, cukier i likier ubijamy mikserem. Powoli dodajemy masę marcepanową i dalej miksujemy.Do masy powoli dodajemy suche składniki i jogurt. Miksujemy. Na koniec dodajemy płatki migdałowe i mieszamy.
Pieczemy w papilotkach wypełnionych do 3/4 wysokości ok. 20 minut (do suchego patyczka) w 180 st.Smacznego!