ßßß
Składniki:4 białkaskórka otarta z jednej pomarańczy3/4 szklanki cukru1 i 1/2 szklanki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 szklanki oleju1/2 szklanki mlekaaromat pomarańczowyLukier:cukier puderodrobina soku z pomarańczykandyzowana skórka pomarańczowaSposób przygotowania:1. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Mieszając, stopniowo dodawać cukier.2. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, porcjami dodawać do białek mąkę, olej, mleko, aromat i skórkę otartą z pomarańczy. Delikatnie wymieszać.3. Formę na babkę z kominem nasmarować olejem i posypać bułką tartą lub kaszą manną. Wylać ciasto i piec w 180 st. C przez 40 minut - do suchego patyczka.4. Ostudzoną babkę udekorować lukrem i kandyzowaną skórką pomarańczową.Smacznego!!!Źródło: Mouth-watering eats