ßßß
Składniki:pierś z kurczaka2 marchewkibrokuły1/2 puszki kukurydzy2 ugotowane na twardo jajkażelatynaSposób przygotowania:Pierś z kurczaka umyj i razem z obranymi marchewkami ugotuj do miękkości z co najmniej 5 szklankami wody. Pozostaw do ostygnięcia. Następnie kurczaka pokrój na kawałki, a marchewkę w plasterki.Brokuły podziel na różyczki i wrzuć na kilka minut na wrzątek. Od razu wyjmij i zahartuj w zimnej wodzie.Kukurydzę osącz z zalewy.W powstałym z gotowania kurczaka i marchewki gorącym wywarze rozpuść odpowiednią (zgodnie z zaleceniami producenta) ilość żelatyny i lekko przestudź.W zależności od wybranej formy przygotuj ją do napełnienia. Formę "Liliana" producent zaleca zwilżyć zimną wodą. Ułóż w formie warzywa, mięso i pokrojone jajko. Zalej wywarem z żelatyną (około 3-4 szkl. płynu).Wstaw do lodówki i schłódź. Przed podaniem wyjmij 15 minut wcześniej z lodówki, żeby się lepiej wyjmowało z formy. Podaj z sokiem z cytryny, octem winnym lub octem ryżowym. Tak jak lubisz :)Taki galart możesz przygotować również z pokrojoną w kostkę szynką, z groszkiem konserwowym, z gotowanymi nóżkami wieprzowymi...