Moje pierwsze gofry. I od razu takie... zaczarowane :) Zamiast oleju dodałam masło orzechowe. Fantastycznie wzbogaciło smak gofrów, a w zestawieniu z rozdrobnionym widelcem bananem bardzo przypominały smak tostów Elvisa (pamiętacie?) :) InspiracjaSkładniki:2 jajka1,5 szkl. mąki pszennej1,5 szkl. wody2 łyżki masła orzechowegopłaska łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soliłyżka mioduSposób przygotowania:Białka ubij na sztywną pianę z solą. W drugiej misce wymieszaj mąkę z żółtkami, miodem, masłem, proszkiem i wodą. Do wymieszanych składników delikatnie dodaj pianę i wmieszaj łyżką. Smaż w rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor.Sposób podania - dowolny - z cukrem, dżemem, śmietaną... U mnie pojawił się rozgnieciony widelcem banan... I to chyba jest mój faworyt :)