ßßß
Składniki:1 niepełna szklanka mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 jajka160 ml mleka80 g gorzkiej czekolady2 czubate łyżki ciemnego kakao110 g masła2 łyżki oleju3/4 szkl. cukru2 garści listków mięty (poza sezonem lub gdy nie mamy mięty w doniczce - polecam mrożone :))Sposób przygotowania:Miętę zmiksuj w blenderze z olejem i mlekiem. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i pozostaw do wystygnięcia.Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodawaj pojedynczo jajka. Następnie stopniowo wlewaj roztopioną czekoladę i zmiksowaną z mlekiem miętę.Mąkę połącz z kakao i proszkiem i stopniowo dodawaj do masy maślanej. Miksuj aż utworzy się jednolite ciasto. Przełóż je do przygotowanej uprzednio formy. Piecz ok. 60 minut w 175 st. - do suchego patyczka.