Wykonanie
            Przepis ten testowałam już kilka lat temu. Tegoroczny karnawał dawno przeminął, a mnie się o nich przypomniało :) Muffiny, które udają doughnuty. Daleko im do 
polskich pączków tłustoczwartkowych, ale mają w sobie to "coś". Fantastycznie smakują z 
kubkiem mleka, z aromatyczną 
kawą... Są pysznie 
cynamonowe :) Inspiracja

Składniki:1 3/4 szkl. 
mąki pszennej1,5 łyżeczki 
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki 
soli1/2 łyżeczki 
gałki muszkatołowej1 łyżka 
cynamonu (uwielbiam :))1/3 szkl. 
oleju1/2 szkl. 
cukru (w oryginale 3/4 - dla mnie za słodkie)1 
jajko3/4 szkl. 
mleka2 łyżki 
masła1/2 szkl. 
cukru2 łyżki 
cynamonu Mąkę
Mąkę, 1/2 szkl. 
cukru, 
proszek do pieczenia, 
sól, gałkę i łyżkę 
cynamonu wymieszaj. W miseczce roztrzep 
jajko z 
olejem i 
mlekiem. Dodaj do suchych składników i wymieszaj do połączenia masy. Formę do muffinek wyłóż papilotkami i wypełnij do 3/4 wysokości 
ciastem. Piecz w 180 st. przez 25 minut. Jeszcze ciepłe obtocz w roztopionym 
maśle, a następnie w cukrze wymieszanym z 
cynamonem.W oryginale muffiny są pieczone bez papilotek, a później całe obtaczane w cukrze z 
cynamonem :)

