ßßß
Składniki:200 g margaryny1 litr mleka200 g cukru pudru3 żółtka1 szkl. kaszy manny1 puszka brzoskwiń w syropieopakowanie żelatyny instant2 łyżki kakaoSposób przygotowania:Zagotuj mleko. Wsypuj powoli kaszę mannę, ciągle mieszając, by się nie przypaliła. Gotuj około 3-4 minut. Wystudź.Utrzyj margarynę z cukrem. Dodawaj pojedynczo żółtka. Nie przerywając ucierania, dodawaj po łyżce przestudzonej kaszy manny. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotowaną masę podziel na dwie części - do jednej dodaj kakao i dokładnie wymieszaj.Tortownicę natłuść. Wyłóż ciemną masę, następnie jasną. Delikatnie, by się nie wymieszały. Schłódź.Brzoskwinie bez syropu zmiksuj na gładką masę i dodaj rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę instant. Wylej mus brzoskwiniowy na kaszę mannę i pozostaw w lodówce do zastygnięcia.