Wykonanie
Od kilkunastu miesięcy króluje na naszym
stole. Niezastąpiona do obiadu, do grilla, do kolacji. Chętnie jedzą ją i dorośli i dzieci. W
sumie szybka w wykonaniu, łącząca wiele smaków. Niezapomniana. Rozchwytywana.

Składniki:1
sałata lodowa3
marchewki1
por100 g
orzechów nerkowca3/4 szkl.
majonezu3 łyżki
ketchupu1 łyżeczka koncentratu2 ząbki
czosnkusólpieprzsok z cytrynycukier
Sposób przygotowania:
Orzechy zalej zimną
wodą i mocz przez 30 minut. Odlej
wodę, przepłucz, osącz i posiekaj.
Sałatę porwij na małe cząstki,
por pokrój w cienkie paseczki,
marchew zetrzyj na tarce. Wszystkie rozdrobnione składniki wymieszaj.
Majonez wymieszaj z
ketchupem, koncentratem, dodaj
czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopraw
solą,
pieprzem i
cukrem oraz
sokiem z cytryny. Polej przed podaniem. W zależności od upodobań możesz wymieszać lub po prostu pozostawić pod "kołderką" z sosu.
