Wykonanie
Wstajesz rano i "coś" za Tobą chodzi... Otwierasz dwie szafki w kuchni i lodówkę i już wiesz. Masz apetyt na ciepłe domowe bułeczki. Ale chcesz je już. Nie chcesz wyrastania ciasta, długiego czasu oczekiwania... Ten przepis jest idealny na właśnie TAKI poranek. Włączasz piekarnik, parzysz
kawę i nim piekarnik będzie gorący, zdążysz wymieszać ciasto na bułeczki i je uformować. Przepis błyskawiczny, a ponadto zawsze się udaje :) Panowie, takiemu śniadanku do łóżka nie oprze się żadna z nas ;)

Składniki:450 g
mąki pszennej1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżeczka
soli4 łyżeczki
cukru100 g
rodzynek1
jajko300 ml
kefiruSposób przygotowania:Wymieszaj suche składniki. Dodaj
jajko i
kefir. Wymieszaj łyżką, następnie zagnieć szybko ciasto - musi przestać się kleić do ręki (w razie potrzeby dosyp 1-2 łyżki
mąki). Uformuj bułeczki - mnie z tej porcji wychodzi 7-8
bułek. Ułóż na wysypanej
mąką blasze i piecz 12-15 minut w 220 st.Smakują rewelacyjnie z
dżemem,
miodem, słodkim
serkiem...
