Wykonanie
Pyszne, szybkie w przygotowaniu i bardzo zdrowe. Dodatek
orzechów włoskich poprawi koncentracje, natomiast dodatek
czekolady sprawi, że każdy z chęcią po nie sięgnie. Sama wymyśliłam połączenie tych dodatków i wyszło rewelacyjnie w jedno popołudnie wszystkie zostały zjedzone.Ilość muffinów : 18Składniki:2,5 szklanki
mąki,1/2 kostki
masła,2
jajka,2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia,1 szklanka
mleka,łyżeczka
cukru,pół opakowania
rodzynek,6 kostek
czekolady mlecznej.garść
orzechów włoskich,pół
jabłkaPrzygotowanie:Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.W misce wymieszać wszystkie sypkie składniki.
Masło roztopić i ostudzić.
Jajka rozbełtać z
mlekiem w oddzielnej misce. Do sypkich składników dodać
jaja z
mlekiem i wystudzone
masło. Wymieszać dokładnie do utworzenia ciasta.
Jabłko obrać i pokroić w kostkę.
Czekoladę także pokroić w kostkę. Do ciasta dodać
czekoladę, kawałki
jabłka,
rodzynki i posiekane
orzech. Wymieszać łyżką.Do formy na muffiny nakładać ciasto do 1/3 wysokości. Piec 20-25 min w temp. 200 stopni.