Makaron penne z indykiem, brokułem i sosem serowym przygotowanym na masełku czosnkowym.Składniki:200 g makaronu penne Barilla250 g piersi z indykapół brokuła (polski produkt)sól, pieprzgałka muszkatołowa50 g sera żółtego50 g sera cammembertjogurt greckimasełko czosnkowe (można pominąć)2 łyżki masła zwykłego (82 % tłuszczu)smalec gęsiPrzygotowanie:Mięso kroimy w drobną kostkę i obsmażamy do momentu gdy zrobi się lekko rumiane . Brokuł kroimy drobno (tak aby zostały tylko różyczki) gotujemy 5-7 minut w osolonej wodzie. Makaron o minutę dłużej niż podaje producent. W garnuszku rozpuszczamy masło po czym ściągamy z ognia dodajemy jogurt i mieszamy. Stawiamy znowu na kuchenkę i partiami dodajemy ser mieszamy aż się rozpuści i przyprawiamy . Makaron i brokuł płuczemy pod zimną bieżącą wodą przekładamy na patelnię do mięsa i podgrzewamy przez chwilę. Nakładamy na talerze i polewamy sosem serowym. Smacznego