Wykonanie

Chyba wszyscy znamy tego łakocia, który w Polsce jest od ilu? Od czasów PRL-u, słodki i mega kaloryczny, ale za to jaki smaczny. Idealny na sobotnią rozpustę ;-)Składniki:2 szklanki
mleka w proszku (pełnego 26,5 % tłuszczu)4 łyżki
kakao2 szklanki
cukru (można trochę zmniejszyć)1 kostka
margaryny do wypieków lub
masła4 łyżki stołowe
wodyciastka Petit Beurre (kilka małych opakowań lub jedno duże)
orzechy (u mnie
migdały,
pistacje i
orzechy włoskie)ewentualnie
rodzynki (ale wtedy jest jeszcze słodsze)Przygotowanie:Zaczynamy od pokruszenia
ciastek i potłuczenia wszystkich
orzechów. Następnie wyciągamy spory garnek, dodajemy do niego
wodę,
masło,
cukier,
mleko w proszku i na małym ogniu dokładnie wszystko mieszamy aż do połączenia składników teraz dodajemy
ciastka i
orzechy mieszamy przekładamy do szklanego naczynia lub foremki keksowej, studzimy i pod przykryciem z folii spożywczej lub aluminiowej trzymamy w lodówce najlepiej całą noc. Smacznego.Konkurshttp://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/06/konkurs-kulinarny-kuchnia-w-klimacie.html