Po dość długiej przerwie ponownie podam przepis na coś słodkiego. Tym razem ciasteczkabiszkoptowe z makiem, przełożone dżemem - w moim przypadku gruszkowo - malinowym. Mimo, że nie mam odpowiedniej formy do upieczenia jednakowych ciasteczek, moim zdaniem ciastka wyszły ładne, choć większe niż zamierzałam.Ciasteczka te są bardzo dobre, polecam.Składniki:3 jajka½ szklanki cukru1 szklanka mąki½ łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki makudżem lub marmoladaWykonanie:Jajka i cukier włożyć do metalowej miski lub garnka, który należy ustawić na większym garnku z gotującą się na małym ogniu wodą - woda nie może dotykać miski z jajkami. Jajka ubić na parze na gęstą masę.Do jajek dodać przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia, całość delikatnie wymieszać.Gotowe ciasto nakładać małą łyżeczką na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez około 10 minut w temperaturze 160, aż ciastka będą mieć złoty kolor.Ciastka wystudzić a następnie przełożyć dżemem sklejając po 2 ciastka podobnej wielkości.