Wykonanie

Lubie eksperymentować w kuchni więc pomyślałam, że skoro mamy w koło mnustwo
malin, to
czemu nie usmażyć racuszków z
malinami. I udało się, byłam zaskoczona, że mogą być one takie dobre. Polecam wszystkim, nie tylko miłośnikom
malin.Składniki:2 szklanki
mąki1,5 szklanki
mleka1
jajko350 g
malin (lub więcej)
cukierWykonanie:
Maliny opłukać i osuszyć.
Mąkę przesiać przez sito, dodać
mleko i dokładnie wymieszać na jednolite ciasto.Dodać
cukier i
jajko, wymieszać (ilość
cukru zależy od własnych upodobań, ja
daje 1 płaską łyżkę, jeżeli
owoce są bardzo kwaśne to posypuje
cukrem już upieczone racuszki).Dodać
maliny i delikatnie wymieszać.Niewielkie racuszki smażyć na rozgrzanym
oleju z obu stron na złoty kolor.Podawać same, posypane
cukrem lub z
bitą śmietaną.



