Wykonanie
Bardzo lubię kuchnię Pani Ewy Wachowicz. Dzieki niej zaczełam gotować, więc postanowiłam sobie , że przybliżę Wam jej kuchnię jeśli jeszcze jej nie znacie , i jej przepisy i raz w tygodniu będzie coś z jej repertuaru. Dziś na pierwszy ogień idzie omlet po cesarsku. Pyszny, puszysty i sycący omlecik- ulubiony mojego synka.- 2
jajka- 2 łyżki
mąki- 2 łyżki
mleka- 2 łyżeczki
cukruŻółtka oddzielamy od
białek. Do
żółtek dodajemy
mleko,
cukier i
mąkę - mieszamy.
Białka ubijamy na sztywno i delikatnie dodajemy do
żółtek. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ( najlepiej
maśle) na złoty kolor z każdej strony. Pani Ewa podawała z rosterem
śliwkowym - ja uznałam, że będzie za słodko więc podałam bez żadnych dodatków.