Jogurt, mus jabłkowy, kokos, kruszonka...czego chcieć więcej:)Krok po kroku - KLIKSkładniki na blachę 40 x 35 :1 kubek jogurtu naturalnego370 g 3 kubeczki mąki1 kubek cukru 1kubek oleju4 jajkaproszek do pieczenia4 łyżeczkimus jabłkowy2 litrowe słoikiKruszonka:3 łyżki miękkiego masła5 łyżek wiórek kokosowych5 łyżek mąki3 łyżki brązowego cukrupołączyć ze sobą wszytskie składniki wyrabiając rękąWykonanie;Do dużej miski wlać jogurt - umyć kubeczek i odmierzać nim pozostałe składniki: mąkę, cukier, olej - wymieszać . Dodać jajka, proszek do pieczenia i wyłożyć na blachę, równomiernie rozprowadzić mus jabłkowy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut(do suchego patyczka. Po tym czasie wysuwamy na chwilę blaszkę z ciastem, posypujemy kruszonką i wstawiamy na kolejne 10 minut.Przepis z bloga MojeTworyPrzetwory